onsdag 3 augusti 2016

Restfest.

Under en sommar som denna går grillen varm i många svenska hem. Grillat är ju så fruktansvärt gott! Ofta finns en tendens att det blir mat kvar som ligger i kylen och sedan slängs, vilket känns som slöseri av resurser. Av grillrester blir det ju faktiskt världens godaste pyttipanna och det är enkelt att slänga ihop!


Restfest pyttipanna:

Rester från grillmiddagen, jag hade fläskkarré, paprika och falukorv
Kokt potatis
Gul lök
Fetaost

Ägg

Olja
Salt
Peppar

Ketchup eller inlagda rödbetor

Gör så här: Hetta upp en stekpanna och skär de redan kokta potatisarna i bitar. Häll olja i stekpannan, lägg i potatisen och skär sedan kött, korv, lök och andra grönsaker i önskad storlek och släng i pannan. Stek på medelhög värme. Smula över fetaost och stek lite till. Koka eller stek ägg under tiden. Lägg sedan upp pytten i en tallrik med ägg och andra önskade tillbehör och ät medan det är hett. 


Grejen med den här rätten är att man kan ha i vad som helst egentligen, men att det är bra med någon form av protein och några grönsaker/rotsaker. Fetaosten kan uteslutas. Det blir gott med färska örter, typ timjan i pytten. Just denna gång hade jag ett kokt ägg i kylen som jag valde att servera till, annars tycker jag stekt ägg är godast till detta. Det är svårt att ange mängd på ingredienserna då det gäller rester. Ta det ni har och lägg till tex potatis eller andra grönsaker om det behövs. Det här är kanske inget nyskapande recept men ibland är det behövligt med en påminnelse om hur goda rätter som går att laga till av maten som annars slängs! Slå ett slag för miljön och ta vara på resterna ( Och särskilt köttet som kostar en del att framställa ur miljösynpunkt). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar