lördag 20 februari 2016

Pico de gallo.

Här kommer ett recept på ett perfekt tillbehör till tex grillat eller tacos. Pico de gallo passar också utmärkt som ett mjölkfritt alternativ till sås. Min vän Petra bjöd mig på detta för några år sedan och ända sedan dess har jag varit såld. Enkelt, nyttigt och otroligt gott!


Pico de gallo

4 personer: 

3 stora mogna tomater
1/2 stor gul lök
1 kruka koriander
1 lime
1/2-1 tsk sambal oelek
Salt

Gör så här: hacka tomater, lök och koriander, lägg allt i en skål eller burk. Pressa över limesaften,, lägg i sambal och smaka av med salt. Börja med den mindre mängden sambal oelek och tillsätt mer om ni tycker den bli mesig. Om den inte ska ätas direkt, förvara den svalt. 

Var noga med att smaka av med sambal och salt så ni hittar er egna perfekta balans. Ett litet tips är att servera detta till kolgrillad kycklingfilé, couscous och tsatsiki. Ljuvligt gott och det allra bästa är att det knappt innehåller några kalorier alls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar