måndag 10 oktober 2016

Dijonkyckling med färsk timjan och balsamico.

Min sambo fullkomligt älskar dijonsenap. Jag har lagat otaliga rätter med dijon och dragon, men testade i helgen att göra en rätt en dijon och timjan. Det fick högsta betyg av sambon och även 3-åringen åt glatt. Denna rätt har en lite lyxig helgkänsla utan att för den delen vara krånglig eller ta lång tid på sig!



Dijonkyckling med färsk timjan och balsamico:

4 portioner

ca 600 g kycklingfilé
2,5-3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1/2 buljongtärning (kyckling eller höns)
1 msk dijonsenap
1 kruka färsk timjan
0,5-1 tsk balsamico
Salt
Peppar
Smör
Olja


Gör så här: Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 3-4 bitar av en stor filé bryn dessa i smör och olja i het stekpanna. Stek dem gärna i omgångar så de inte kokar, utan verkligen bryns, salta och peppra.  Tillsätt grädde och creme fraiche och smula ner buljongen. Tillsätt dijonsenap och timjan, ta inte hela krukan påå en gång utan börja med halva och smaka er fram. Ringla över balsamico, smaka sedan av med salt och peppar. Kycklingen ska sedan koka i pannan i ca 10 minuter. 

Serveras med fördel med potatis och morötter som rostats i ugnen. Andra alternativ är kokt potatis, ris, bulgur eller pasta. 

Om rätten känns mesig i smaken tillsätt mer buljontärning och/eller mer timjan. Jag använde mig av nästan hela krukan med timjan för att få mycket timjansmak. 
Kommentera gärna vad ni tycker om rätterna om ni lagar dem, det är kul att få feedback!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar