torsdag 13 februari 2014

Gästbloggare: Panerad fisk med parmesan, panko och stuvad spenat.

Lite senare än utlovat men här har ni inlägget från min gästbloggare Sam:
 
Panerad fisk med parmesan och panko:
 
Vit fisk (torsk, sej, pangasius) styckfrysta, block eller färsk.
Mjöl
Ägg
Panko (asiatiskt ströbröd)
Parmesan
Limeskal
Smör och olja att steka i
Salt
Peppar
 
 
Gör så här:
Tina fisken, om ni köper fisk i block så pilla försiktigt lös filéerna. Blanda sedan panko, parmesan, salt, peppar och rivet limeskal i en skål eller tallrik. Vispa upp ägget i en annan skål och häll ner lite mjöl i en tredje. Ta sedan en fiskbit och vänd i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankoblandningen. Klicka i smör och lite olja i en stekpanna och vänta tills pannan är ordentligt varm. Stek fisken tills den är gyllenbrun och se till så att pannan inte blir torr- fyll alltså på med smör och olja om det behövs.
 
 
 
Blanda panko, parmesan, limeskal och kryddor
 
Stuvad spenat:
1 påse fryst bladspenat
Smör ca 50 gram
Mjölk ca 4-5 dl
Mjöl ca 1-2 msk
Salt
Vitpeppar/svartpeppar
Muskot
 
Gör så här:
 
Smält smöret i en mellanstor kastrull. Hacka spenaten grovt och lägg sedan ner i kastrullen. Strö över mjöl och häll sedan i lite mjölk i taget och rör hela tiden. Fortsätt späda med mjölk tills spenaten har den konsistens ni önskar. Krydda enligt behag med salt, vitpeppar och svartpeppar. Riv i lite muskot.
 
Serveras med fördel med kokt potatis eller potatismos och citron.
 
 
Färdigt att avnjutas!
 
Att panera egen fisk går väldigt snabbt och är enkelt. Panko ger fisken dessutom lite extra knaprighet. Det går lika bra att utesluta parmesan och/eller lime ur paneringen om ni föredrar det. I den stuvade spenaten går det också bra att tillsätta en liten gnutta socker för mer sötma eller några droppar citron för mer syra. Smaklig spis.
 
Och superstort tack till Sam!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar