onsdag 12 februari 2014

Smarriga Scones.


Testa dessa supergoda och saftiga scones i helgen när ni har gott om tid att njuta av en god frukost!

Grahamsscones med morot och linfrön:

2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
3-4 msk linfrön
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1/2-1 riven morot
Ev sesamfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. 

Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och linfrön i en bunke. Tillsätt smör och "nyp ner" det i de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör ihop till en kladdig deg. Skala och riv ner morot, blanda ihop. Gör sedan scones i önskad storlek, strö ev över sesamfrön och grädda mitt i ugnen. Större scones (3-4 st per sats) gräddas i 13-15 min, mindre scones (10-16 st per sats) gräddas i ca 7-10 min. 

Ett tips är att göra små scones i muffinsformar! Använd gärna en muffinsplåt för att få dem extra fina. Önskar ni tillsätta mindre grahamsmjöl ta ist bara 1 dl av det och 3 dl vetemjöl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar