torsdag 13 februari 2014

Lövbiffsrullader.

Igår lagade jag något som blivit som en modern klassiker hemma hos oss efter vår dotter föddes: lövbiffsrullader med örtagårdsost och saltbakad potatis. Det är så gott och löjligt enkelt att göra.

Lövbiffsrullader:

Lövbiff ca 150-200 g/ person 
Örtagårdsost
Salt 
Peppar
Smör och olja till stekning 

Gör så här:

Bred ut lövbiffen på en skärbräda och smeta på osten med kniv, rulla sedan ihop. Hetta upp pannan, klicka i smör och häll i olja. Stek sedan tills ytan fått färg men den inre delen av köttet är lite rosa. Salta och peppra.






Saltbakad potatis:

Potatis 
Grovsalt
Olivolja

Gör så här: 

Rengör potatisen men behåll skalet på. Sätt ugnen på 225 grader. Strö i ett ca 1-2 cm tjockt lager av grovsalt i en form och tryck ner potatisen. Ringla över lite olja. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Ni bör känna efter så potatisen är riktigt mjuk innan den ska ätas.

Servera med rullader, sallad och ev en sås. Igår tog jag till en nödlösning i form av rödvinssås på påse- men det funkade bra till! Örtagårdsosten går att byta ut mot vilken färskost som helst.


Lövbiffsrullad, saltbakad potatis, rödvinsås och sallad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar