Snabb kycklingsallad med ägg och ajvar.
1 portion:
1 ägg
5 stora oliver i saltlag
5 cocktailtomater
Broccoli
Sallad
1 msk crème fraiche eller turkisk yoghurt
1 msk ajvar relish
Kycklingfilé
Gör så här: Lägg ner ägget i kallt vatten, slå på plattan och sätt timern på 13 min för litet/halvstort ägg eller 14 min för ett stort ägg. Skölj och blanda sallad och tomater. Lägg i oliver. Koka upp eller ånga broccolin, lägg sedan ner i salladen. Toppa med kycklingfilé, det färdiga, nedkylda ägget samt en matsked crème fraiche och en matsked ajvar relish.
Jag använder mig oftast av den broccoli som ska ångas i micron, den som finns i frysdisken. Om man följer anvisningarna på förpackningen blir den perfekt varje gång. Koka annars broccolin i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter. Det går självklart lika bra att göra denna sallad med ett annat protein, tex. lax, tonfisk eller kanske en överbliven köttbit.
Till just denna sallad använde jag mig av 10% turkisk yoghurt och hamnar därav på ett värde av 6 pp för denna måltid. Tänk på att uppskatta storleken på kycklingfilén samt komma ihåg att oliverna innehåller points. Räknar ni inte points kan ni gärna lägg i lite extra godsaker, tex. fetaost då detta är en väldigt mager måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar