torsdag 11 februari 2016

Tacosoppa.

Tacos är ju hela Sveriges favoritmat! Jag tänkte tipsa om en soppa med de klassiska tacosmakerna som är både mättande och god. Dessutom så går det att göra den riktigt nyttig om man vill.


Tacosoppa med crème fraiche och koriander

4 portioner:

300 g nötfärs
1 gul lök
2 morötter
3 potatisar
1/2 liten burk majskorn
1 påse tacokrydda
1/2 tsk timjan
1 1/2 l hönbuljong
Olja
Salt 
Peppar

Crème fraiche
Koriander

Gör så här:  Fräs nötfärsen i olja, ta bort alla klumpar- enklast med hjälp av en gaffel. Hacka eller riv ner löken, blanda i tacokryddan och timjan. Skala morätter och potatis och skär i tärningar. Koka upp buljongen (brukar vara 0,5l vatten per buljongtärning) och lägg ner morötterna och potatisen, låt dem koka tills de är mjuka. Detta brukar ta ca 10 min men beror lite på hur stora bitar de skurits i. När rotsakerna är mjuka, lägg i köttfärsblandningen och majsen. SMaka av och salta och peppra vb. Soppan avnjutes rykande het, gärna serverad med crème fraiche och färsk koriander! 

För ett smalare alternativ: använd lättare crème fraiche eller uteslut den helt. 
Använd naturell eller smaksatt crème fraiche. Goda smaksättare till denna soppa kan vara vitlök eller lime. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar