Emmas asiatiska fiskpaket:
2 portioner
1 fiskblock; torsk eller annan vit fisk
1 röd chili
En bit färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 limefrukt
1 frp kokosmjölk
Färsk koriander
Salt
Peppar
Mathavre/Ris
Folie
Gör så här: Tina fiskblocket eller använd färsk fisk.Sätt ugnen på 200 grader. Riv ingefära och vitlök, ta bort frön ur chillin och skiva denna tunt- blanda sedan detta med saft och skal från en lime. Lägg fisken på folie, salta och peppra och häll över blandningen. Fyll på med 3/4- 1 burk kokosmjölk. Förslut fisken väl i folie. Tillaga sedan i ugnen i ca 20 min, koka under tiden tillbehör i form av ris, mathavre eller dylikt. Servera fisken genast när den är färdig och toppa rätten med färsk koriander.
I denna rätt är det viktigt att smaka av så att det verkligen smakar något. Jag fick smaka upp med salt några gånger och ta i lite mer lime. Använd inte lätt kokosmjölk då det blir rinnigt utan går på original eller kokosgrädde. En god och hälsosam rätt som passar de allra flesta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar