tisdag 2 augusti 2016

Emmas asiatiska fiskpaket.

Härom veckan tipsade svägerskan om en fiskrätt som hon lagat som var så himla gott. Jag testlagade det och har fått tillåtelse av henne att posta min version av fiskrätten här.


Emmas asiatiska fiskpaket:

2 portioner

1 fiskblock; torsk eller annan vit fisk
1 röd chili
En bit färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 limefrukt
1 frp kokosmjölk

Färsk koriander
Salt
Peppar

Mathavre/Ris

Folie

Gör så här: Tina fiskblocket eller använd färsk fisk.Sätt ugnen på 200 grader.  Riv ingefära och vitlök, ta bort frön ur chillin och skiva denna tunt- blanda sedan detta med saft och skal från en lime. Lägg fisken på folie, salta och peppra och häll över blandningen. Fyll på med 3/4- 1 burk kokosmjölk. Förslut fisken väl i folie. Tillaga sedan i ugnen i ca 20 min, koka under tiden tillbehör i form av ris, mathavre eller dylikt. Servera fisken genast när den är färdig och toppa rätten med färsk koriander.  


I denna rätt är det viktigt att smaka av så att det verkligen smakar något. Jag fick smaka upp med salt några gånger och ta i lite mer lime. Använd inte lätt kokosmjölk då det blir rinnigt utan går på original eller kokosgrädde. En god och hälsosam rätt som passar de allra flesta. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar