tisdag 1 mars 2016

Rårörda lingon.

Jag föredrar rårörda lingon framför lingonsylt alla dagar i veckan, främst för att det inte smakar lika sött. Detta är så klart en smaksak. Rårörda lingon är väldigt enkelt att slänga ihop hemma och går väldigt fort!


Rårörda lingon

1 burk:

225 g lingon
1 dl socker

1 glasburk

Gör så här: Använd färska, rensade lingon eller tina upp frysta. Rengör en glasburk- koka den eller häll på kokande vatten och låt stå en stund. Blanda ner sockret i de tinade lingonen och rör tills sockret löst upp sig. Häll sedan över massan till den rena glasburken och ställ kallt en stund innan servering. 


Detta recept innehåller inget konserveringsmedel men klarar sig ändå ett bra tag i kylen förutsatt att man inte doppar använda skedar eller fingrar ner i burken. Ett par månader brukar jag iaf använda lingonen utan problem. Det är viktigt att sterilisera burken så att eventuella bakterier dör. rårörda lingon funkar bra som "gåbortpresent". Häll över i en fin burk och fäst en snygg etikett på- klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar