Pannacottapaj med vit choklad, citron, lime och blåbär.
Detta behövs:
12 digestivekex
75 g smör
200 g vit choklad
1 lime
1 citron
Ca 1,5 dl blåbär
0,5 dl strösocker
3 dl grädde
200 g creamcheese
3 st gelatinblad
Ev mörk choklad ca 75 g
Gör så här:
Smält smöret. Använd stavmixer eller matberedare till att blanda kex och smör, tryck sedan ut detta över kakformens botten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädde och socker i tjockbottnad kastrull och tillsätt vit choklad i bitar. Rör om noga så chokladen inte bränner fast i botten. Blandningen ska vara varm men inte koka. Ta av från plattan och låt svalna i någon minut. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör försiktigt ner i gräddblandningen. Rör sedan ner creamcheese och se till så det inte klumpar sig. Skrubba citron och lime och riv skalet fint, endast det yttersta skalet, och tillsätt detta. Blanda sedan ner 1 msk citronsaft och 2 msk limesaft. Häll sedan blandningen över kexbotten i formen och lägg till sist på blåbären. Pajen ska sedan stå i kylen i minst tre timmar.
Om så önskas: smält mörk choklad och ringla ut detta i önskade mönster på bakplåtspapper. Kyl sedan i kylskåp eller frys till chokladen stelnar och dekorera pajen med detta.
OBS: tillsätt mer citron eller lime om så önskas, även mängden blåbär går att anpassa. Tänk på att ställa fram creamcheesen en stund före den ska röras ner eller mixa den i stavmixer- detta för att den inte ska vara så svårjobbad och klumpa sig.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar