torsdag 25 februari 2016

Världens godaste hallonfrosting!

Här kommer receptet på en grymt god hallonfrosting till cupcakes eller tårtor. Det blir ganska mycket frosting av denna sats, men den är så god så det gör inget :)



Hallonfrosting

 till ca 15 cupcakes:

70 g rumstempererat smör
100 g philadelphiaost
1,5 msk citronsaft
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 20 hallon
1  lime, endast skalet

Gör så här: Blanda smör, philadelphiaost, citronsaft, flor- och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp. Tillsätt skalet av 1 tvättad lime och alla hallon. Vispa sedan på hög hastighet i ca fem minuter. Bred eller spritsa sedan frostingen på svalnade cupcakes eller på tårta. Om den inte ska användas direkt- lägg in i kylen.

Denna frosting blir inte helt slät pga hallonkärnor, om ni önskar en helt slät frosting mixa först hallonen och passera dem sedan genom en finmaskig sil. Blanda sedan ner hallonmoset i smör-, ost- och sockerblandningen. 

Frostingen kan förvaras i kylskåp i några dagar innan den används utan att bli dålig, men förslut förpackningen väl så den inte drar åt sig någon smak.


Här har jag använt frostingen på kladdkakemuffins, dock passar frosting bättre på vanliga "höga" cupcakes/muffins. Här har jag spritsat med en rund tyll från Wilton.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar