Vetetortillas
ca 8 st:
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1/2 krm bakpulver (eller en rejäl nypa)
Gör så här: Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt vatten och olja. knåda ihop till en deg. Dela sedan degen i ca 8 bitar som ni rullar till bollar. Kavla sedan ut bollarna väldigt tunt. Stek sedan bröden i het stekpanna utan fett, någon minut på varje sida. När det börja komma luftbubblor är det läge att vända på dem. Förvaras i brödkorg med handduk innan servering. Allra godast är de om de serveras omgående.
Detta är en busenkel deg att göra, det svåra r att kavla bröden tillräckligt tunt och att de inte drar ihop sig eller skrynklar till sig när de läggs i stekpannan. Dra därför lite försiktigt i tortillan innan den läggs i stekpannan. Degen är väldigt elastisk och klarar detta fint. Trots att det är lite trixigt är det helt klart värt att ge sig på då dessa smakar supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar