onsdag 24 februari 2016

Enkla vetetortillas.

Som lovat kommer nu receptet på vetetortillas. Dessa är mycket godare än köpta men det är lite krångligt att få till dem. En viss dos tålamod krävs!


Vetetortillas

ca 8 st:

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1/2 krm bakpulver (eller en rejäl nypa)

Gör så här: Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt vatten och olja. knåda ihop till en deg. Dela sedan degen i ca 8 bitar som ni rullar till bollar. Kavla sedan ut bollarna väldigt tunt. Stek sedan bröden i het stekpanna utan fett, någon minut på varje sida. När det börja komma luftbubblor är det läge att vända på dem. Förvaras i brödkorg med handduk innan servering. Allra godast är de om de serveras omgående.


Detta är en busenkel deg att göra, det svåra r att kavla bröden tillräckligt tunt och att de inte drar ihop sig eller skrynklar till sig när de läggs i stekpannan. Dra därför lite försiktigt i tortillan innan den läggs i stekpannan. Degen är väldigt elastisk och klarar detta fint. Trots att det är lite trixigt är det helt klart värt att ge sig på då dessa smakar supergott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar