tisdag 5 augusti 2014

Kolgrillade hamburgare.

Jag har tidigare i bloggen skrivit ner ett recept på hamburgare. Nu på sommaren är det extra gott att grilla hamburgare ute, helst på kolgrill. Testa detta superenkla med riktigt goda recept!

Till fyra hamburgare:

500g högrevsfärs 
Salt
Peppar
Ca 1/2 dl sweet baby ray's (barbequesås)
Cheddarost
Bacon
Sallad
Tomat
Rödlök
Saltgurka
Hamburgerbröd 

Gör så här:

Blanda färs med salt, peppar och ca 1/2 dl bbqsås. Låt dra en stund. Forma sedan fyra lika stora bollar och platta sedan försiktigt till dem. Se till så de har så få stora sprickor som möjligt.

Starta igång grillen.

När ni har bra glöd, lägg på hamburgarna  och se till att de får fin färg. Grilla baconet samtidigt, och lägg det sedan åt sidan en stund. När det återstår någon minut av grillningen, lägg på cheddarosten så den smälter lite. Vänd inte ostsidan neråt. Om ni önskar, snabbgrilla brödet på grillen innan hamburgarna läggs på. Servera med bacon, grönsaker och valfria såser. Jag gjorde potatisklyftor i ugnen till också, men det går lika bra att äta bara burgare, då de är väldigt mättande, eller att servera med en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar