måndag 4 augusti 2014

Vit chokladcheesecake med jordgubbar.

Denna cheesecake, där jag faktiskt experimenterat fram receptet själv, blev en hit på födelsedagskalaset!


Vit chokladcheesecake med mörka chokladbitar och jordgubbar.

Ingredienser:

-400 g creamcheese 
- 1 dl kesella 10%
- 1 dl socker
- 250 g vit choklad
- 75 g mörk choklad
- 10 st digestive
- 4 st chocolatechip cookies
- 75 g smör 

- ca 1 liter jordgubbar.

Gör så här:

Smält smöret, lägg ner kex och kakor i matberedare eller mixer, häll i det smälta smöret och mixa ihop. Ta en gryniga massan och tryck ut den i en form, ställ gärna kallt under tiden resten görs. 
Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Blanda creamcheese, kesella och socker i en bunke. När den vita chokladen är smält, blanda ner den i kesellanröran. Hackan den mörka chokladen grovt och vänd ner i smeten, häll den den sedan över er kexbotten. Låt stå i kylen i minst fyra timmar.
Innan servering: skär skivor av jordgubbarna och lägg i cirklar på cheesecaken. Börja med de största skivorna ytterst och ta dem sedan i storleksordning. Det går såklart lika bra att bara lägga på jordgubbarna.

Njut!


Kakan går att frysa, men ta då ut den någon timme före servering. Låt gärna kakan stå på kylning en hel natt innan den ska ätas. Det går lika bra att använda endast digestive till botten.

OBS! Tänk på att vit choklad är extremt känslig och inte ska brännas eller komma i kontakt vid vatten. Håll koll på chokladen i vattenbadet annars förstörs den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar