onsdag 31 januari 2018

Mangokyckling.

Jag tror ofta att jag lagt upp recept som hamnat under utkast. Det kan lätt bli så när man har hundra bollar i luften samtidigt. Nåja, här kommer det utlovade receptet på mangokyckling!En av de få rätter med frukt i som jag verkligen tycker om och uppskattar!




Mangokyckling

4 portioner

4-5 kycklingfiléer
1 msk smör
1 st purjolök
1 st röd paprika
1 tärning höns-eller kycklingbuljong
3 dl vatten
1,5 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
3 dl creme fraiche
3 msk mango chutney
1 st färsk mango

salt 
peppar

Gör så här: Skär ansad purjolök och paprika i strimlor och fräs sedan hastigt i smör i het panna. Smula ned en buljontärning i en kastrull och tillsätt vatten, soja, sambal, creme fraiche och mango chutney. Låt såsen sjuda i ca 10 min. Lägg purjolöken och paprikan i en skål och ställ på sidan. Hetta upp stekpannan igen och bryn  kycklingen. Salta och peppra. Lägg sedan med fördel på ett lock och stek färdigt kycklingen på medelvärme. Låt eventuellt kycklingen vila i folie en stund för att gå färdigt helt (för att undvika torr kyckling). Lägg sedan tillbaka kyckling, paprika och purjolök i stekpannan, häll över såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Skala och skär tunna skivor av färsk mango och lägg i strax före servering. 

Servera med fördel grytan till en matig sallad eller med ris eller andra gryn. Personligen föredrar jag lite mer sambal och mango chutney i rätten men det är en smaksak. Det är lite sting i rätten så var noga med att smaka av om personer som är känsliga för stark mat ska äta.

Lämna gärna en kommentar om ni lagar rätten och uppskattar den :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar