måndag 22 februari 2016

God chiapudding.

Sedan chiafrön blev populärt för några år sedan har många anammat detta superfrö. Chiafrön kan användas till mycket! Jag använder det främst till att göra chiapudding som är ett superbra alternativ till gröten på morgonen eller till mellanmål. Det finns mängder av olika recept men jag tänkte dela med mig av mitt senaste. Tänk på att den rekommenderat dagligt intag av chiafrön är max 3 msk om det används i chiapudding, dvs att de blötläggs. Annars är RDI endast 1 msk!

Chiapudding med frukt och crisp

1 portion:

1 1/2 dl mandelmjölk
1/2 dl naturell yoghurt
ca 3 msk chiafrön
1/2 tsk vaniljpulver

Frukt och/eller bär

Crisp tex. kokoschips, pumpakärnor eller hackad mandel


Gör så här: blanda chiafrön, vaniljpulver, mandelmjöl och yoghurt noggrant. Det tar några minuters rörande att få det tillräckligt blandat. Ställ in i kylen i minst 2-3 timmar men gärna över natten. Vid servering: toppa med valfri frukt och/eller bär och något crispigt. Ät genast!

Denna chiapudding utan crisp motsvarar ca 6-7 pp hos viktväktarna. Med en matsked crisp ca 8 pp. Extra gott blir det antagligen av att byta ut vaniljpulvret mot vaniljsocker...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar