torsdag 18 februari 2016

Banan- och chokladbollar.

Dessa " chokladbollar" är av det nyttigare slaget och passar perfekt som fika eller mellanmål. Extra bra är det när man har en liten blivande 3-åring som kommit på att hon får äta kakor om hon säger att hon vill baka- eftersom man måste få smaka på det man bakat...


Banan- och chokladbollar

10-12 st:

1 mogen banan
1 1/4 dl havregryn/fiberhavregryn
1/4 dl kokosflingor
1 msk kakao
0.5 tsk vaniljpulver
0,5 msk honung
1 msk kaffe
0,5 tsk kaffepulver
en nya flingsalt

Kokosflingor att rulla i

Gör så här: Mixa eller blanda alla ingredienser väl. Rulla små bollar, rulla i kokos och ställ svalt en stund innan de ska förtäras!

Jag använde både färdigbryggt kaffe och kaffepulver i mina då jag tyckte de blev mesiga i smaken annars. Det går att utesluta sötningsmedlet ( honung) helt om man vill, men ta då lite mer banan! För fler bollar- dubbla receptet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar