söndag 21 september 2014

Pankopanerad kyckling.

Köpta nuggets i all ära, men att göra egen nuggets är lika enkelt men mycket godare. Dessutom kan man enkelt anpassa kycklingbitarnas storlek.

Till 4 portioner:

3-4 kycklingfiléer
Ca 1 dl mjöl
2 ägg
1/2 förpackning Panko
Salt
Peppar
Olja 

Gör så här:

Ta de färska eller tinade kycklingfiléerna och skär dessa i önskad storlek. Häll ut mjölet på en tallrik, vispa upp de två äggen i en skål och blanda Panko med salt och peppar på en tallrik. Vänd varje kycklingbit först i mjölet, doppa sedan i ägget och vänd i pankon. Var nog med att hela biten täcks. Lägg bitarna på en torr skärbräda.

Hetta upp en panna med olja, den ska vara ordentligt varm men inte för varm så maten bränns vid. Stek sedan kycklingen gyllenbrun. Antingen känner ni på stekspaden så kycklingen är färdig eller så skär ni ett litet snitt i en bit. Rå eller rosa kyckling bör undvikas att äta.

Ta av plattan och servera med önskade tillbehör; tex råris och barbequesås! Smaklig spis. 

Panko eller asiatiskt ströbröd finns ofta vid "thaihyllan" i affärerna.






1 kommentar: