Du behöver:
5-6 dl röda vinbär, rensade
1 msk potatismjöl
1,5-2 msk socker
160g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
1 dl rostade kokosflingor
Ev vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de röda vinbären i en pajform, strö över potatismjöl och socker. Bland försiktigt runt.
Rosta en dl kokosflingor. Smält sedan 160 g smör och blanda sedan i mjöl, socker och bakpulver. Blanda slutligen i kokosen och om ni önskar lite hackad eller riven vit choklad. Smeten blir ganska tjock och stabbig. Bred ut smeten över vinbären och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Pajdegen ska få en lätt gyllenbrun färg. Grädda dock inte för länge för då blir degen stenhård.
Servera med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
Tänk på att röda vinbär är naturligt sura och att ni därför måste tillsätta lite extra socker om ni vill ha et paj åt det sötare hållet. Jag tillsatte den minsta angivna sockermängden och hoppade över den vita chokladen- men jag gillar den sura smaken!
Hoppas det smakar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar