måndag 17 mars 2014

Ceviche på friterade tortillas.



Bättre sent än aldrig, visst?

I lördags hade jag bjudning här hemma och bestämde mig för att testa något nytt. Resultatet blev en väldigt fräsch, enkel och god förrätt i form av ceviche med kräftstjärtar och mango på bitar av friterat tortillabröd! Om ni tycker om lime och koriander testa detta väldigt goda recept!

Ceviche med skaldjur (förrätt till 4 pers):

1 avokado
1/2 mogen mango
1/2 hackad röd chili
1/2-1 hackad vitlöksklyfta
2 msk limejuice
25 kräftstjärtar eller räkor
Färsk koriander
Flingsalt
Svartpeppar

Tortillabröd
Olivolja 

Gör så här:

Skär mango och avokado i små bitar. Hacka chili och vitlök och blanda ner. Ta fram kräftstjärtar eller räkor och dela dessa i mitten, lägg i blandningen. Pressa  ur två msk limejuice, hacka önskad mängd koriander och blanda i detta. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Ställ sedan in i kylen en stund.

Hetta under tiden upp en stekpanna med olivolja. Skär tortillabröden i stora strimlor och stek i oljan. Bröden ska vara gyllenbruna och lite hårda. Ta av plattan, strö över flingsalt och låt svalna.

Ta ut cevichen från kylen och lägg på de friterade bröden. Toppa med koriander. Servera gärna med crème fraiche toppat med flingsalt.

För en starkare ceviche, behåll och blanda ner chilins frön. Om ni använder skaldjur i lake är ett tips att blanda i 1-2 tsk av vätskan i burken för bättre sälta. Cevichen funkar säkert bra med färsk lax eller tonfisk också, eller såklart som vegetarisk variant!


Ceviche på friterat tortillabröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar