Hallongrottor:
1,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl marsanpulver
0,5 krm vaniljpulver
250 g smör eller margarin
Hallonsylt
Kakformar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Häll de torra ingredienserna i matberedare och blanda ner smöret som skurits i bitar. Har ni ingen matberedare- använd elvisp. "Knåda" degen tills den tar ihop. Rulla ut längder och mät upp ca 50 bitar. Dela längden och rulla bitarna till bollar, lägg sedan ner dessa i formar som placerats ut på en plåt. Gör en grop mitt i kakan genom att försiktigt trycka ner ett finger och lägg i hallonsylt. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min för småkakor. Om ni gör större kakor, grädda dem i 11-12 min.
Vaniljpulver kan uteslutas om ni ej har det hemma. Detta är inte detsamma som vaniljsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar