Till 4 portioner:
1 förpackning risnudlar
Ca 300 g kycklingfilé
3 msk japansk soja ( eller kinesisk)
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 dl kycklingbuljong
2 ägg
2 dl böngroddar
2-3 salladslökar
1 kruka koriander
1 dl jordnötter
Olja
2 msk fisksås
2 msk ostronsås
1 msk soja
1 msk tamarindpasta (löses enligt förpackningen)
2 lime
3 msk vatten
Ev 1 tsk socker
Gör så här:
Skär kycklingfilén i strimlor och marinera sedan i 3 msk soja. Koka upp vatten till risnudlarna enligt förpackningen.
Skär vitlök, chili och salladslök fint. Koka nudlarna och låt dessa rinna av ordentligt. Hetta upp en stekpanna med olja och stek vitlök, chili och kyckling. Blanda sedan fisksås, ostronsås, soja, limesaft från 1 lime, vatten, ev socker och ev tamarindpasta till en sås. Lös kycklingbuljong i vatten och slå på när kycklingen fått färg. Knäck sedan i äggen och se till att de koagulerar. Tillsätt nudlarna och blanda runt. Tillsätt sedan såsen och rör om. Blanda ner groddar. Servera med koriander, hackade jordnötter, salladslök och limeklyftor.
Smaka av såsen innan ni blandar i den så den smakar bra enligt ert tycke. Se upp så att vitlöken inte bränns i pannan då detta förvränger smaken. Servera gärna chilisås till. Och ett barnförbjudet tips är att dricka en kall öl till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar