fredag 7 februari 2014

Fruktsallad deluxe.

Fruktsallad med riven ingefära, turkisk yoghurt, rostade hasselnötter och honung

Fruktsallad:

- 1 äpple
- 1 banan
- 1 blodapelsin/ apelsin 
-  hallon 
- mango
- granatäppelkärnor
- ingefära 

- hasselnötter
- turkisk yoghurt
- flytande honung

Självklart tar man den frukt och de bör man gillar! Skär dem sedan i lagom stora bitar och riv över lite ingefära. Blanda noggrant. Ställ in fruktsalladen i kylen.

Hetta upp en stekpanna och lägg sedan i hasselnötterna. Rör/skaka nötterna mes jämna mellanrum och sänk värmen på plattan om det osar mycket. Dock SKA plattan vara ganska het. När det tunna skalet börjar spontanlossna från nötterna, ta bort dem från plattan och lägg dem på ett hushållspapper. Låt svalna. Ta sedan ytterligare ett hushållspapper ovanpå nötterna och gnugga bort skalet. Grovhacka sedan.

Lägg sedan upp fruktsalladen i skålar, klicka på ca 1 msk turkisk yoghurt, hasselnötter och en liten skvätt flytande honung. 

Personligen anser jag att detta är något av det godaste man kan äta. Så: njut!

1 kommentar:

  1. Det där med att ha ingefära i testade jag till en äpple/clementin/banansallad i kväll med tanke på detta recept och det blev kanon, i all annan enkelhet. Ingefära till fruktsallad är härmed anammat.

    Petra

    SvaraRadera