måndag 10 februari 2014

Brödlycka!


Idag var dagen då jag lyckades baka ett gott bröd! Helt otroligt... 

Lantbröd:

25 g jäst 
5 dl vatten 
1 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk sirap
10 dl vetemjöl 
2,5 dl grahamsmjöl

Häll vatten och mjölk i en kastrull, smula ner jästen och värm till vätskan är fingervarm. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner de övriga ingredienserna, rör om. Strö över mjöl och låt degen jäsa i 1,5h. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i bitar och grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 min. Degen ska inte knådas alls!  Ut kommer ett ljuvligt bröd med fin skorpa.

Om man vill kan vätskan hällas över i en bunke innan de övriga ingredienserna tillsätts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar