Quesadillas med tonfisk och röd chili
2-4 portioner ( som tillbehör eller snacks):
4 tortillabröd
10 skivor ost
1 liten burk tonfisk
1/2 röd chili
Olivolja
Gör så här: Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg hälften av ostskivorna på ett tortillabröd, lägg på 1/2 burk tonfisk och lite hackad röd chili. För mindre hetta var noga med att ta bort frön från chillin. Lägg på ett till torillabröd och stek snabbt i stekpannan. Brödet ska bli gyllenbrunt på båda sidorna. Upprepa sedan med nästa quesadilla.
Serveras med fördel med creme fraiche eller guacamole, kanske med en kall öl till. Antagligen är det gott att slänga på rödlök också. Om ni vill äta detta som huvudrätt eller om ni är flera så dubblera receptet.
( Ursäkta slarvigt tagen bld, vi kallar den "mammaharbråttom"-bilden).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar