söndag 14 februari 2016

Glad alla hjärtans dag!

Idag firar vi kärleken- något som man egentligen borde göra varje dag. Kanske vill ni överraska någon med en god pasta? Här följer recept på en urgod pesto pasta samt tips på  hur den kan göras mer eller mindre nyttig!




Pestokyckling 

4 portioner:

400 g kycklingfilé
1 purjolök
6-8 färska champinjoner
3 dl matlganingsgrädde
3-4 msk pesto
Salt
Peppar
Smör att steka i

Pasta eller morötter
Sallad
ev: Pinjenötter
    Parmesan

Gör så här: Strimla kycklingen och purjolöken, skär champinjonerna i skivor. Stek kycklingen i smör på medelhög värme lägg i purjolök och champinjoner när kycklingen börjar få färg. Häll sedan på grädde och blanda i pesto- smaka av för att se hur mycket pesto ni vill ha i. Salta och peppra efter behag. Låt puttra på låg värme i ca 10 min. koka under tiden upp pastavattnet och pastan. Servera pastan med en god sallad och toppa gärna med en klick pesto, rostade pinjenötter och parmesanflagor.

För ett nyttigare alternativ: skär några morötter på längden med potatisskalare. Koka upp en stor kastrull lättsaltat vatten och koka morotsstrimlorna i ca 2 minuter. Servera sedan "morotsspaghettin" istf vanlig pasta. Om ni räknar points: byt ut grädden mot en lättare variant och skippa nötter och ost. 

På bilden använde jag mig av ekologisk pasta men allra godast blir denna rätt med spaghetti eller tagliatelle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar