lördag 29 mars 2014

Kycklingburgare.

Igår tittade sambon på kycklingen och kom på att vi kunde göra kycklingburgare. Jag hade aldrig kommit på det själv, men kastade mig över uppgiften då jag älskar att testa nya saker i köket. Det bästa med den här rätten är att den går att göra väldigt nyttig eller rätt så onyttig... Jag valde en gyllene medelväg.   

Kycklingburgare med avokadocrème (4 pers):

4 kycklingfiléer
4 hamburgerbröd 
Sallad
Tomat
Rödlök
Bacon
Lätt majonäs
Saltgurka

2 Avokado 
Färsk röd chili
1 lime
Ca 2 msk crème fraiche eller gräddfil 
1 vitlöksklyfta

Salt 
Peppar 
Olivolja

Gör så här:

Börja med avokadocrèmen genom att gröpa ur två mogna avokado och mosa dem. Blanda i lite hackad röd chili, saft från en lime samt en riven vitlöksklyfta. Lägg i önskad mejeriprodukt, salt, svartpeppar och några droppar olivolja. Blanda väl och smaka av, ställ sedan in i kylen. 

Hetta upp en grill- eller stekpanna med olivolja i. Skär kycklingfiléerna i tunnare skivor , ca 2-3 bitar beroende på filèernas storlek. Stek bacon tills det får en fin färg och ställ åt sidan eller stoppa in i ugnen på svag värme. Rosta hamburgerbröden i stekpannan. Förbered under tiden salladsblad, skivad tomat och lök. Bär bröden är klara, fyll på lite olja i pannan och stek kycklingfiléerna. När kycklinge är genomstekt, lägg upp brödet på tallrik, lägg en liten klicka majonäs underst och fyll sedan på med grönsaker, kyckling och den kalla avokadocrèmen. Toppa med bacon och lägg på brödets ovansida! Servera med valfritt tillbehör och njut!


För nyttigare burgare: använd grovt hamburgerbröd eller salladsblad istället för brödet. Skippa majonäs och bacon och fyll istället på med grönsaker. Välj en magrare mjölkprodukt i avokadocrèmen eller uteslut den helt.

Goda tillbehör kan vara: en god sallad, saltbakad potatis, klyftpotatis, rotsaker i ugnen eller strips. Servera gärna med en god sås.



Kycklingburgare med avokadocrème






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar